Onze Missie

Het advies van de minister-president begin maart 2020 was “Werk zoveel mogelijk vanuit huis.” Het thuiswerken hing in veel organisaties toch een beetje in de taboesfeer. Het was wel mogelijk, maar niet meer dan één dag per week.

Dit jaar kwam er een stroomversnelling in het thuiswerken. Het ging van 95% werken op kantoor naar 95% thuiswerken. Iets wat niet logischerwijs vloeiend verliep. In de begin periode werden de grote hindernissen aangepakt: Digitale infrastructuur voor samenwerking, hogere servercapaciteit en een stabiele, veilige en snelle internetverbinding.

Al snel kwamen we erachter dat thuiswerken efficiënt en effectief was. Werknemers krijgen meer tijd omdat ze minder tijd kwijt zijn aan het reizen. Alleen wordt het balans tussen werk en privé kleiner en er is moeilijker grip op te bewaren, meer overuren, afleidingen van kinderen en huishoudelijke taken.

Hoe kan je het thuiswerken op een langere termijn een succes maken?
Een plek creëren waar je privé en werk balans in orde kan krijgen. Via een tuinkantoor, waar je kan zitten tijdens je werkdag. Is je werkdag klaar trek je de deur achter je dicht. Werk uit en privé aan, tijd voor je familie, vrienden en je ontspanning.

Zo creëer je een plek die je associeert met je werk. Een plek waar je een productieve houding hebt omdat dit geen plek is waar je ook kookt, slaapt en ontspant.  Hier kan je tijdens je werk afsluiten voor de afleidingen om je heen. Want het duurt ongeveer 10 minuten om je brein te herstellen na elke onderbreking. Hierdoor krijg je niet alleen dat er minder werk wordt gedaan, maar ook kwaliteit word lager en ervaar je meer stress.